IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователите Aviva и Friends Life се сливат в сделка за 5,6 млрд. паунда

Новата британска компания ще бъде лидер на местния пазар на застраховки "Живот" с 16 млн. клиента

11:50 | 02.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Централата на Aviva в Лондон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Централата на Aviva в Лондон. Снимка: Ройтерс

Британските застрахователи Aviva и Friends Life заявиха във вторник, че техните бордове са се съгласили за условията на препоръчаното от тях цялостно сливане. Сделката ще създаде пазарен гигант с 16 млн. потребители на застраховка "Живот", предаде Ройтерс.

Притежателите на акции на Friends Life ще получат по 0,74 от новите кннижа на Avira. Това оценява сделката на 5,6 млрд. британски паунда. Сумата не се е променила от обявлението на компаниите за сливането им от 24 ноември тази година.

Акционерите на Friends Life също така ще получат и втори авансов дивидент от 24,1 пенса на акция. Aviva заяви, че предлага да плати финален дивидент от 12,25 пенса за 2014 г., което е с 30% повече спрямо миналата година.

От Aviva заявиха, че се очаква новата компания да събере 600 млн. паунда допълнителни приходи на година и да спестява по 225 млн. паунда годишно до края на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още